خانه شکلاتی

کیک شکلاتی

کیک شکلاتی با کرم گاناش

مواد لازم:

کره................................................................... ١٧۵ گرم

شکر.................................................................١٧۵ گرم

تخم مرغ .......................................................... ۴ عدد

آرد سفید ......................................................... ٢٠٠ گرم

بیکینگ پودر....................................................... ۲/۱ قاشق چایخوری

پودر کاکائو....................................................... ١ قاشق غذاخوری

شکلات تخته ای.............................................. ۵٠ گرم

شکلات چیپسی ریز........................................ برای تزئین

مواد لازم برای تهیه گاناش:

خامه ....................................................... 250 میلی لیتر

شکلات تخته ای.........................................  125 گرم

طرز تهیه:

اول از همه فر رو روشن کنید با درجه 180 سانتی گراد. بعد قالبتون رو آماده کنید کاغذ بندازین و کنار بذارین

طریقه کاغذ انداختن کف قالب این شکلیه : اول قالب رو روی کاغذ بذارید و دورش رو خط بکشید و با قیچی ببرید و بندازید تو قالب و با ناخونتون دورش رو فیکس کنید

حالاطبق دستور 80 درصد کیکها کره ای ، کره و شکر رو باهمزن خوب می زنیم  تا رنگش روشن و سبک بشه

 تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه می کنیم و هر کدوم رو حدود یک دقیقه با همزن میزنیم ( علت اینکه تو دستور بعضی کیکها تاکید میشه تخم مرغها رو دونه دونه اضافه کنیم اینه که مدت زمان هم زدن بیشتر میشه و حبابهای هوای بیشتری تو مایه کیک تشکیل  میشه).

50 گرم شکلات تخته ای تو مواد اولیه داشتیم این مقدار رو به روش بن ماری یا تو مایکروفر آب میکنیم و کنار میذاریم تا یکم خنک بشه( مواظب باشین دوباره نبنده!!!)

حالا شکلات آب شده رو به مخلوط قبلی اضافه میکنیم و با همزن میزنیم.

مواد خشک یعنی بیکینگ پودر آرد و پودر کاکائو رو با هم الک کرده و کم کم به مواداضافه میکنیم و با لیسک در حد مخلوط شدن هم میزنیم

قبلا" گفتم چرا نباید زیاد هم بزنید!!!

مایه رو تو قالب بریزین و به مدت 45 دقیقه طبقه وسط فر بپزید

 تو این فاصله کرم گاناش رو تهیه کنید:

کرم گاناش ترکیبی از شکلات و خامه است که بسیار خوشمزه است و راحت میشه درستش کرد و کاریرد زیادی تو تزئین و ترکیب کیکها داره.

خامه رو باید رو حرارات ملایم بذارید تا آروم شروع به جوشیدن کنه . همین که از اطراف خال جوش زد تکه های شکلات رو بهش اضافه کنید و هم یزنید تا شکلاتها شروع به آب شدن کنه بعد از روی حرارت بردارید و اینقدر هم بزنید تا دیگه تکه شگلات جامد توش نباشه . کاملا" صاف و یکدست بشه.

ببخشید نمیدونم چرا هرچی عکس میگرفتم خراب میشد!!!

 

حالا کرم  رو تو بخچال میذاریم تا یکم  سفت بشه.

کیکی که پخته شده رو می گذاریم توی قالب کمی سرد بشه. بعد کناره هایش رو با چاقو از قالب جدا می کنیم و کیک رو از قالب در می آوریم و کاغذ رو از زیرش جدا می کنیم. کیک رو از عرض به دوقسمت تقسیم می کنیم. نصف کرم رو روی کیک می ریزیم و کاملا" تا اونجائیکه میتونیم صاف میکنیم

 حالا نصف دیگه کیک رو روش قرار میدیم و مابقی گاناش رو روی سطح کیک صاف میکنیم . با پهنای چاقو می تونید اینکار رو انجام بدید .

 حالا کیک رو اول به 4 قسمت و هر کدوم رو مجدد به سه قسمت برش بدید ( البته دیگه این مرحله کاملا" بسته به سلیقه خودتون برای سرو کیک داره )

 

روی برش ها رو شکلات چیپسی ریز بپاشید و بذارید تو یخچال تا خودشو بگیره.

 

 نوش جان

 

+ نوشته شده در  جمعه یکم مرداد 1389ساعت 16:29  توسط مریم  |